Friska bin och sundare biodling, lördagen den 23 mars

En heldag om biodling med fantastiska föreläsare från USA, Norge och Sverige. De föreläsningar som sker på engelska kommer att tolkas till svenska.
Konferensen äger rum i Arena Varberg kl 9-17.

Hitta hit: Arena Varberg, kattegattsvägen 26, 432 50 Varberg. Läs mer om Arena Varberg här!
Entre på norrsidan (mot ”skogen”). De som förbokat lunch kommer att äta denna i eventrestaurangen. OBS! Endast förbokning!

Biljett kostar 250 kr per person. Sista anmälningsdag 14/3 – 2019.

Har du frågor kring evenemanget? Kontakta oss på:
biodlareivarberg@ gmail.com

Frilansjournalisten Karin Hylander har skrivit en artikel om vårt evenemang. Klicka nedan för att läsa den (pdf-format).
View Fullscreen

Föreläsare:

Kirk Webster
Mångårig biodlare från Vermont, USA som länge arbetat med att ta fram varroatoleranta bin. Hans målsättning är att arbeta i samklang med sina bin och naturen för att hitta en balans i biodlingen. Det är första gången Kirk föreläser utanför USA:s gränser.
Här är en länk till Kirks egen hemsida.

Natuschka Lee
Forskare på Umeå universitet som forskar om bland annat interaktioner mellan mikroorganismer, växter och djur och deras betydelse för jordens framtid (tex pollinerande insekter). Hon kommer att föreläsa på ämnet ”mikrobiologin hos bin”.

Terje Reinertsen
Terjes bin har använts i ett forskningsprojekt om varroatoleranta bin och han kommer att berätta om detta.

Erik Österlund
Fd redaktör på Bitidningen, som länge arbetat med varroatolerans och utvecklingen av elgonbin. Han kommer att prata om varroa, virus och immunförsvar.

Radim Gavlovsky
Biodlare från Hallsberg som kommer att prata om hur bin beter sig i ”vilt” tillstånd, bland annat om hur han under fem år övervintrat bin i halmkupa.

Björn Lagerman
Biodlare från Lindesberg som berättar om sin app Beescanning, ett hjälpmedel för att detektera varroa och beräkna kvalstermängd.
Här kan du läsa mer om beescanningappen!